FAQ items aan het laden...

Mixing en Mastering

Als je regelmatig tracks afmaakt, maar niet tevreden bent met hoe het eindresultaat klinkt, dan is dit de training voor jou. Je leert daarin allereerst om in de mix de losse geluiden tot een goedklinkend geheel samen te voegen. Daarvoor is het nodig dat je EQ, panning, compressie en galm op een bewuste manier leert gebruiken. Als de mix eenmaal in balans is, dan is het tijd voor de mastering!

Synthese Basic

Als je met samples tegen beperkingen aanloopt, en synth-presets steeds nét niet de geluiden zijn die je zoekt, dan is dit de training voor jou. Tijdens deze training leer je hoe subtractieve synthese werkt. Subtractieve synthese komt terug in ongeveer 95% van alle synthesizers, zowel hardware als software. Dus als je dat begrijpt, dan kun je met vrijwel elke synth uit de voeten.

Synthese Advanced

Als je subtractieve synthese onder de knie hebt, maar verder wilt gaan met Wavetables, FM synthese en modulaire synths, dan is dit de opleiding voor jou. Tijdens deze training leer je werken met populaire, maar gevorderde synths zoals Serum en Spire.

Muziektheorie Basic

Als je wilt weten hoe muziek in elkaar zit en hoe je muziektheorie kunt gebruiken om betere ritmes en melodieën te maken, dan is dit de training voor jou. Al spelende leer je het keyboard gebruiken, en maak je kennis met toonladders, akkoorden en akkoordprogressies. Daarbij wordt rekening gehouden met wat voor elektronische muziek producers belangrijk is.

Muziektheorie Advanced

Misschien weet je al wat een toonladder is en hoe een drieklank klinkt, maar in deze training gaan we verder daar waar de meeste producers hun kennis ophoudt. Met een scherp oog op wat belangrijk is voor het maken van elektronische muziek, leer je aan de hand van voorbeelden en opdrachten hoe je een simpel idee tot een ijzersterk muzikaal thema uitbouwt.

ABLETON LIVE BASICS

Als je eigen tracks wilt produceren in Ableton Live, dan kun je alles zelf in een paar maanden leren met tutorials op internet. Of je kunt een vliegende start maken met de Ableton Live Intro training bij Pyntago. Je ontdekt in vier lessen stap voor stap de unieke mogelijkheden van Ableton Live en werkt toe naar het maken van een opzet in je eigen stijl.

AMSTERDAM AMERSFOORT

Of je nu als beginner op zoek bent naar de vaardigheden om goede tracks te produceren of je wilt als ervaren producer je sound verfijnen, Pyntago heeft de opleiding voor jou. Kom langs voor een kennismakingsgesprek of schrijf je online in voor een opleiding of training.

Waarom Pyntago?

  • Langst bestaande elektronische muziekschool van Nederland

  • Kleine klassen, maximaal 10 studenten per groep

  • Werken vanuit de praktijk

  • Begeleiding door docenten die midden in de praktijk staan

  • Leraren zijn niet aan één genre gebonden

  • Pyntago staat ingeschreven bij het CRKBO

  • Goed gestructureerde lesprogramma’s

  • Aanvullende masterclasses met bekende DJ’s en producers

  • Pyntago werkt nauw samen met de Pioneer Pro DJ school