FAQ items aan het laden...

OP EEN SLIMME MANIER LEREN PRODUCEREN

Je wil zo snel als mogelijk aan de slag met het maken van je eigen tracks en dat wil je goed en effectief leren. Deze  opleiding producer is gemaakt voor iedereen die praktijkgericht in een kleine groep wil leren produceren. Dat mag je eigen genre muziek zijn, house, techno, hiphop, R&B of wat voor electronische muziekstijl je ook wil maken. Omdat wij Ableton Live trainingscenter zijn geven wij de uitleg in het programma Ableton Live, maar je mag natuurlijk ook in je eigen programma werken als je daar al ervaring mee hebt. Slim leren is wat ons betreft alleen leren wat je nodig hebt om je eigen tracks te maken. Natuurlijk is er nog veel meer nodig om straks je muziek uit te brengen of een goed social media kanaal op te zetten, maar hier maak je zelf de keuze voor. We kunnen je alles leren maar jij bepaald!

Echt tracks leren maken!

Mixing, Mastering, EQ, Compressie, Muziektheorie, Synthese, echt alles wat je moet weten om je eigen tracks te produceren komt aan bod. Doordat wij exact weten wat er nodig is om goede tracks te maken behandelen wij juist de belangrijke onderwerpen die echt nodig zijn. Natuurlijk is er veel meer te leren! Dingen als: waar kan ik mijn tracks uitbrengen, hoe doe ik dat en hoe kan ik geld verdienen met mijn muziek, we weten het echt allemaal en er zal ook best wel wat ter sprake komen. Maar begin eerst maar eens met het maken van tracks, daarna komt pas de volgende stap.

Gestructureerde lessen

We hebben alle niet essentiële lessen uit het lesprogramma gehaald waardoor je heel snel tot een goed resultaat komt. Wil je daarna over bepaalde onderwerpen meer leren? Dan bepaal je zelf wat voor jou belangrijk is zodat je geen onnodig veel geld uitgeeft voor lessen waar je uiteindelijk niets mee gaat doen. We hebben voor elk onderwerp wel een extra training.

Op deze slimme manier heb je zelf de regie over wat je nog meer wil leren.

Docenten met veel ervaring!

Onze docenten geven naast hun lessen bij ons ook nog les op andere opleidingen waaronder Herman Brood Academy Concervatorium Haarlem. Dit zijn voltijd MBO en HBO opleidingen. Naast hun vak als docent brengen ze ook hun eigen muziek uit en treden ze op als artiest/dj, je krijgt dus les van mensen die actief met 2 benen in het vak staan! Je krijgt les van docenten die o.a. door Ableton Live gecertificeerd zijn en onze opleidingen zijn erkend als beroepsopleidingen door het CRKBO

Je bent dus een beroepsopleiding aan het volgen!

Waarom alleen essentiële lessen?

De meeste opleidingen muziek producer duren 1 jaar en zijn enorm uitgebreid! Voor veel mensen is dit een prima keuze en heel leerzaam. Wij doen het net even anders! In onze producer opleiding heb je meer vrijheid in je keuzes. Je leert echt alle essentiële dingen die je nodig hebt om te leren produceren en maakt zelf keuzes in verdieping. Hierdoor ben je veel meer bezig met het daadwerkelijk maken van muziek en leer je dus praktijk gericht produceren. Heb je later de behoefte om meer te leren over een specifiek onderwerp dan hebben we daar extra modules voor, kiest voor privé lessen gericht op de dingen die jij wil leren of je gaat Youtube afstruinen op zoek naar wat je graag wil leren. Hierdoor hoef je je niet bezig te houden met onderwerpen en dingen die je toch niet gaat gebruiken of toepassen.

Slim leren dus!

Geen grote groepen studenten

Zit je met een zaal vol medestudenten dan kan dat heel gezellig zijn, maar het het leidt af van je doel, muziek maken! Wij kiezen niet voor de massa maar voor kleinschalig onderwijs. Met minder mensen in de klas is er meer tijd voor jou en voor jouw muziek, we kunnen dus ingaan op specifieke vragen en we hebben veel persoonlijke aandacht voor je.

De langst bestaande school!

In samenwerking met de langst bestaande DJ school de Pro DJ School geven we  al ruim 17 jaar producer en dj opleidingen. Dit doen we samen met onze partners Ableton Live, Pioneer DJ en nog vele andere waar we nauwe banden mee hebben. In deze 17 jaar hebben zowel nationale als internationale studenten onze opleidingen gevolgd en afgerond met veel succes!

 • Je hebt altijd al je eigen muziek willen leren maken?
 • Je bent creatief en hebt aanleg voor muziek?
 • Je hebt ongeveer een half jaar de tijd om te studeren?
 • Je hebt doorzettingsvermogen?
 • Je kunt naast je opleiding of werk ook nog aan je muziek werken?

In principe kan iedereen zich inschrijven voor deze opleiding. Maar het kan raadzaam zijn om eerst een intakegesprek aan te vragen zodat we samen goed kunnen beoordelen of deze of deze opleiding voor jou geschikt is. Maar als je het al zeker weet dan kun je natuurlijk zonder problemen inschrijven!

Je komt wekelijks bij ons op les en naast deze lessen krijg je vaak huiswerkopdrachten mee. Je bent ongeveer 3 uur per week bezig met je huiswerkopdrachten. Maar hoe meer je thuis aan de slag gaat met het maken van muziek, hoe sneller je leert produceren en hoe beter je producties worden!

Ben je klaar met je opleiding dan kun je zelf gaan kiezen of en waarin je nog verdieping wil hebben. We hebben verschillende mogelijkheden voor je.

 • Social Media training
 • Synthese training
 • DJ trainingen
 • Privé lessen
 • Extra mix en mastering lessen

Informatie

Alle informatie op een rij

 • Prijs: € 2250,-
 • Betaling mag in 3 gelijke termijnen van € 750,-

 • Startdata: woensdag 04 september 2024

 • Opleidingsduur: ½ jaar
 • Lesdag: woensdag

 • Lestijden: 19:00 t/m 22:00 uur
 • Maximaal aantal studenten: 10
 • Locatie: Amersfoort

EXTRA

AANVULLENDE ZAKEN

De lessen van de opleiding producer worden gegeven door Ableton gecertifeerde leraren die zelf elektronische muziek maken en uitbrengen. Hun begeleiding is er op gericht je de stof te laten begrijpen en toe te passen in je eigen muziek. Je leraren staan dan ook altijd klaar om je vragen te beantwoorden, ook buiten de lessen om. Omdat je alleen maar leert door te doen, krijg je in de les veel praktische opdrachten en krijg je huiswerk mee.